در رادیو گفتگو مطرح شد؛

مشروح مصاحبه رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در خصوص نخستین استارتاپ آب و هوا کشور

۲۰ اسفند ۱۴۰۱ | ۰۷:۵۸ کد : ۹۰ اخبـــار پژوهشگاه
تعداد بازدید:۸۵۳
مشروح مصاحبه رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در خصوص نخستین استارتاپ آب و هوا کشور

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، مهدی رهنما رئیس این پژوهشگاه با حضور در برنامه روزنه رادیو گفت و گو به جذب شرکت های دانش بنیان در حوزه آب و هواشناسی اشاره کرد و افزود: هدف از برگزاری این رویداد توسعه کار آفرینی مبتنی بر فناوری و همچنین محک زدن ایده ها، وارد شدن به دنیای کسب و کار ، یافتن شرکای تجاری آینده و استفاده بهینه از تجربیات و دانش کارشناسان عنوان نمود.

مشروح این گفتگو به شرح زیر است:

سوال : این طور که اطلاع رسانی شده در پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور قرار است که رویدادی برگزار شود ظاهرا از فردا ، در ابتدا برای مقدمه در خصوص این رویداد توضیحاتی بفرمایید؟

رهنما: ما در زمینه این که شرکت های دانش بنیان و تیم های استارتاپی را فعال کنیم در حوزه آب و هواشناسی و همین طور علوم هوانوردی برنامه ریزی های خاصی را در پژوهشگاه انجام دادیم یکی دو سه تا پروژه های دانش بنیانی را انجام دادیم . برای این که این یک مقدار هدفمندتر بشود و خط و خطوط مشخصی را پیگیری کنیم در این قضیه ، فردا اولین استارتاپ مرتبط با آب و هوا را با شعار آب و هوا - عدالت اجتماعی را در مجموعه پژوهشگاه برگزار می کنیم. میزبان تیم های استارتاپی هستیم و این که چه کارهایی را قرار است ما برای آنها انجام بدهیم و چه خدماتی را می توانند به عموم مردم ارائه بدهند بر اساس اطلاعات آب و هوا را فردا انشاالله طی این رویداد پیگیری خواهیم کرد .

سوال : ظاهرا در خصوص رویداد فردا مسائل جوی و پیش بینی هوا و مخاطرات جوی این ها فکر می کنم قرار است صحبت شود و برای مردم جذاب است ، قدری توضیح می فرمایید ؟

رهنما: ما در مسئله روزمره مان مثلا برای سفرهای برون شهری مان نیاز به اطلاعات آب و هوا داریم برای این که پروازها بخواهند سر تایم مشخصی پرواز کنند و بنشینند نیاز داریم به اطلاعات آب و هوا ، برای این که بخواهیم زمین های کشاورزی مان را در زمان مناسبی عملیات آبیاری و کاشت و داشت و برداشتش را انجام بدهیم نیاز به اطلاعات آب و هواشناسی داریم این ها به صورت یک جزء لاینفکی الان در زندگی روزمره مان مورد استفاده قرار می گیرند یکسری ابزار نیاز داریم ما برای این ها ، این ابزارها را ما فردا با توضیحاتی که دوستان می دهند و با ارائه هایی که استارتاپ هایی مثل مثلا استارتاپی هایی که الان در حال حاضر دارند کار می کنند سعی می کنیم دموهایی که ارائه می کنند سعی می کنیم اطلاعات آب و هوا را ببریم در قالب اپلیکیشن ها و نرم افزارها و رویدادهای استارتاپی و در اختیار عموم مردم قرار بدهیم .

سوال : برای شنونده جدید ما بفرمایید هدف از برگزاری این رویداد چیست ؟

رهنما: ما شعارش را گذاشتیم آب و هوا- عدالت اجتماعی . من وقتی بتوانم اطلاعات آب و هوا را در زمان مشخص و مورد نیاز کشاورز در اختیار کشاورز در اقصی نقاط کشور قرار بدهم که امروز برای آن محصول خاص کشاورزی اش آبیاری بکند یا نه سم پاشی بکند یا نه ، یا در اختیار راننده های محترم قرار بدهم که در مسیرهایی که می روند در کجا ها ممکن است به شرایط یخبندان و کولاک و برف بخورند یا کجاها باید منتظر طوفان شن باشند این ها تسری می دهیم ما این اطلاعات را در زندگی روزمره مردم و کمک می کند به یک نحوی همه با یک اطلاعات یکسانی را حداقل در مقوله آب و هوا در دسترس شان باشد و بر اساس آن برنامه ریزی هایشان را انجام بدهند .

سوال : آیا این استارتاپ ایونت آب و هوا می تواند فرصت مناسبی باشد برای کسانی که ایده تازه ای دارند یا این که در حوزه کارآفرینی دارند کار می کنند یا می خواهند یک مدل کسب و کار جدید را در این خصوص راه بیاندازند ؟ آیا می تواند فرصت باشد ؟

رهنما : دقیقا همین است ما یک مرکز رشد و نوآوری را در مجموعه پژوهشگاه هواشناسی راه اندازی کردیم که با این استارتاپ ایونت داریم می رویم به سمت این که ایده های نو و جدید را از تیم های استارتاپی یا حتی تیم های نوظهور دانشجویی، این ایده ها را مورد داوری قرار بدهیم و تیم های برنده در این مرکز رشد بیایند و شروع به فعالیت کنند و بر اساس آن ایده هایشان، طرح هایشان ، اطلاعات اب و هوا را در زندگی روزمره تسری بدهند ، ما این امکان را در اختیارشان قرار می دهیم که در مرکز رشد پژوهشگاه این تیم ها رشد کنند بالغ بشوند و به قول معروف مرحله ای برسند که بتوانند به صورت مستقل این ها را ادامه بدهند.

سوال : و تمامی این ها باید مبتنی بر فناوری باشند؟

رهنما: ما دو تا بخش داریم یک بخشمان فناوری های نرم افزاری است و یک بخشمان سخت افزار است ، سخت افزار الزاما قرار نیست فناوری جدیدی را ابداع کنند، می توانند یکسری ما مثلا رادیو سوند در کشور داریم که این ها مورد استفاده قرار می گیرد برای اطلاعات جو بالا می توانند بروند سمت تولید رادیو سوند، یا یکسری سنجنده های لیدار خورشیدی داریم می توانند بروند سمت لیدار، این ها اطلاعاتی است بخش هایی هست که می توانند دوستان کار کنند یعنی هم سخت افزار و هم نرم افزارهای مرتبط با آب و هوا، الزامی ندارد حتما ما برویم سراغ کدنویسی و برنامه نویسی و اپلیکیشن.

سوال : برای این رویداد آب و هوایی و این برنامه ای که پژوهشگاه هواشناسی ترتیب می دهد فردا از چه کسانی بیشتر دعوت شده یا چه کسانی با چه تخصص هایی بیشتر شرکت می کنند؟

رهنما: ما سعی کردیم در سه حوزه آب ، هوا و هوانوردی تیم هایی که در حال حاضر به یک نحوی شروع کردند به فعالیت و استارتاپ های نوپایی را که الان وجود دارد را دعوت کنیم و در کنارش از مسئولین سازمان هواشناسی ، مدیران ارشد سازمان هواشناسی ، نماینده های مجلس و مدیران تصمیم گیر در سایر بخش ها هم دعوت کردیم بعنوان سخنران در این رویداد حضور داشته باشند و نیازهایشان را اعلام کنند نیازهای بخشی را اعلام کنند و در کنارش تیم های دانشجویی و تیم هایی که متقاضی شرکت در این استارتاپ بودند برای این که آشنا بشوند با مقوله هایی که ما در هواشناسی حداقل در مقوله آب و هوا به آن نیاز داریم این ها فردا جزو مدعوین هستند و همه شان این طیف وسیع از دوستان و کارشناسان ما کنار هم خواهیم بود .

سوال: اگر مطلبی باقی مانده بفرمایید :

رهنما : مطلب خاصی نمانده فقط من در یک جمله بگویم که اگر ما به توان و دانش بومی که داریم تکیه کنیم، مطمئن باشید که ما شبیه و یا شاید بهتر از آن اپلیکیشن ها و نرم افزارهای مرتبط با پیش بینی آب و هوا و کاربردی کردن اطلاعات آب و هوا در زندگی روزمره را در همین مرز و بوم و در همین دانشگاههای خودمان قادر به طراحی و پیاده سازی شان هستیم .

کلید واژه ها: وزارت راه و شهرسازی سازمان هواشناسی کشور پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور رادیو گفتگو نخستین استارتاپ ایونت آب و هوا کشور مهدی رهنما


نظر شما :