مهدی رهنما مطرح کرد؛
اهمیت بومی شدن فناوری فضایی در کشور
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، مهدی رهنما "رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" در مصاحبه تلفنی با برنامه روزنه رادیو گفت و گو گفت: ما در سال های اخیر با پدیده و فناوری جدیدی تحت عنوان فناوری فضایی مواجه شده ایم.
وی افزود: در دنیا این فناوری قدمت پنجاه ساله دارد اما در کشور ما به این موضوع به عنوان فناوری نو ظهور نگاه می کنند.
مهدی رهنما تصریح کرد: در مجموع سازمان هواشناسی و پژوهشگاه هواشناسی با توجه به پدیده های جدیدی که ما با آنها روبرو هستیم لزوم دسترسی به اطلاعات را مشخص می کنند.
رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور اظهار کرد: فناوری فضایی با قابلیت هایی که دارد می تواند به عنوان یک ابزار مفید در اختیار هواشناسان قرار بگیرد. ما با توجه به نوع داده ها و گستردگی محصولات ماهواره ای می توانیم از فناوری فضایی به عنوان یکی از ابزار های بسیار موثر در بالا بردن صحت و دقت پیشینه هواشناسی استفاده کنیم.
مهدی رهنما مطرح کرد: ما امسال هفته جهانی فضا را با شعار فناوری فضایی و تغییر اقلیم داشتیم که در کشور ما نشست ها و رخداد های زیادی در این خصوص برگزار شد.
وی افزود: یکی از رویداد ها برگزاری روز فناوری فضایی و الگو های آب و هوایی بود که با همکاری سازمان فضایی ایران و سازمان هواشناسی و برخی از دانشگاه ها برگزار شد. سخنرانی ها و بخش های خوبی داشتیم در مورد اینکه چگونه می توانیم در پیش بینی های هواشناسی بیشتر از علم به روز استفاده کنیم.
مهدی رهنما گفت: ماهواره های هواشناسی هم در پیش بینی وضعیت هوا به ما داده های مفید ارائه می دهند و هم در مطالعات اقلیمی کاربرد دارند.
وی افزود: با توجه به نوع مخاطره برخی از توفان ها را می توان پیش بینی کرد و بر اساس این پیش بینی ها تخلیه مناطق را دنبال می کنند اگر فناوری فضایی جدید نبود تعداد کشته شده ها بیشتر بود.
رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در ادامه و در مصاحبه با رادیو گفت و گو تصریح کرد: ما از فناوری فضایی برای پیش بینی گردوخاک استفاده می کنیم فناوری فضایی به عنوان ابزار قابل توجه در زمینه کشاورزی و اقتصاد نقش بسزایی دارد. امیدواریم در آینده فناوری فضایی را به صورت بومی در اختیار داشته باشیم.
نظر شما :