عضو هیات علمی پژوهشکده اقلیم‌شناسی و تغییر اقلیم مطرح کرد؛

ایران نخستین کشور منطقه در اجرای موفق مدل‌های پیش‌بینی دهه‌ای هواشناسی است

۲۹ مهر ۱۴۰۲ | ۱۳:۳۸ کد : ۲۵۵ اخبـــار پژوهشگاه
تعداد بازدید:۶۱۹
ایران نخستین کشور منطقه در اجرای موفق مدل‌های پیش‌بینی دهه‌ای هواشناسی است

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، ایمان بابائیان "عضو هیات علمی پژوهشکده اقلیم شناسی و تغییر اقلیم" در کارگاه آموزشی منطقه ای که در شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران برگزار شد گفت: سازمان هواشناسی این توانمندی و امکان را دارد که پیش بینی های سالانه را حداکثر تا ۱۰ سال ارائه دهد.

وی ادامه داد: تا پیش از این یک فاصله بین پیش بینی یک ساله تا یک سده وجود داشت که الان با پیش بینی دهه ای پر شده است.

این عضو هیات علمی پژوهشکده اقلیم‌شناسی و تغییر اقلیم افزود: این یک مسئولیت سنگین برای سازمان هواشناسی کشور است که همزمان با سازمان هواشناسی جهانی به موضوع پیش بینی دهه ای ورود کرده و از سال ۲۰۱۹ تاکنون علاوه بر دیگر محصولات، پیش بینی های دهه ای نیز تولید و عرضه می کند.

ایمان بابائیان تصریح کرد: ایران نخستین کشور منطقه است که این مدل را اجرا می کند و هنوز سایر کشورهای منطقه این موضوع را محقق نکرده اند.

وی ادامه داد: تجربه اول ما از پیش بینی های دهه ای نشان می دهد که این محصول جدید پیش بینی پذیری به نسبت خوبی دارد و روندها را در مدل اجرا شده سال ۲۰۲۱ برای سال ۲۰۲۲ به خوبی پیش بینی کرده است.

عضو هیات علمی پژوهشکده اقلیم‌شناسی و تغییر اقلیم گفت: این محصول به دلیل واداشت های داخلی و خارجی متعدد نظیر دمای سطح اقیانوس ها، جریان های اقیانوسی، جریان های اتمسفری، تابش های خورشیدی و گازهای گلخانه ای پیش پینی پذیر است.

ایمان بابائیان خاطرنشان کرد: ارتباط خوبی بین دمای سطح آب با تابش خورشیدی وجود دارد که با آن می توان SST اقیانوس ها را پیش بینی کرد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر امکان پیش بینی وضع هوا در مقیاس روز تا ماه و فصل با دقت به نسبت خوبی وجود دارد. همچنین اکنون امکان اجرای پیش بینی سال، دهه و سده نیز در سازمان هواشناسی کشور وجود دارد.

عضو هیات علمی پژوهشکده اقلیم‌شناسی و تغییر اقلیم در پایان تصریح کرد: شبیه سازی های آینده اقلیم کشور تطابق خیلی خوبی با گزارش های هیئت بین دولتی تغییر اقلیم دارد و این نشان از توانمندی سازمان در این حوزه است.

شایان ذکر است، کارگاه آموزش منطقه ای با موضوع "تغییراقلیم، اثرات و سازگاری" در دو روز و با همکاری پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور و با تدریس اعضای هیات علمی پژوهشکده اقلیم شناسی و تغییر اقلیم این پژوهشگاه در محل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران برگزار گردید.

کلید واژه ها: وزارت راه و شهرسازی وزارت نیرو سازمان هواشناسی کشور شرکت مدیریت منابع آب و انرژی ایران پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور پژوهشکده اقلیم شناسی و تغییر اقلیم ایمان بابائیان


نظر شما :