رئیس سازمان مدیریت بحران کشور مطرح کرد؛

رخداد ۴۴ مورد مخاطره طبیعی از ۶۴ مورد جهانی در ایران

۲۱ تیر ۱۴۰۲ | ۱۵:۵۵ کد : ۱۶۱ اخبـــار پژوهشگاه
تعداد بازدید:۳۱۸
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر این که برداشت زیاد آب موجب فرونشست زمین می‌شود، گفت: از ۶۴ مورد مخاطره طبیعی که تاکنون در جهان به وقوع پیوسته ۴۴ مورد آن در ایران رخ داده است.
رخداد ۴۴ مورد مخاطره طبیعی از ۶۴ مورد جهانی در ایران

به گزارش پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور به نقل از ایسنا، محمد حسن نامی "معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور" در نشست تخصصی روز جهانی مقابله با توفان‌ های ماسه و گردوخاک که با شعار هشدار گردوخاک برای همه در پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور برگزار شد، افزود: بسیاری از کشورهای همسایه در صدد افزایش فضای سبز خود هستند. ما نیز چنین برنامه ‌هایی همچون کاشت نهال داریم که باید تعداد مشخص شده سالانه را تحویل دهیم.

وی ادامه داد: عربستان اقدامات بسیار زیادی انجام داده است که از جمله آن‌ ها خرید دستگاه تولید ابر در حوزه خلیج فارس است که در ارتفاع ۲۵ متری زمین قرار می‌گیرند و قطعا زمین محدوده خود را برخوردار می‌کنند. گونه‌هایی همچون نخل را کشت می‌کنند که در کاهش دمای آن کشور تاثیر بسیار بالایی دارد.

به گفته معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور سازمان‌ های بین المللی در سه دهه اخیر با کشور ما بسیار نامهربان بوده‌اند. اقدامات بسیاری از کشورها که به دنبال دستیابی به قدرت نظامی بیشتر هستند، تاثیرات بسیاری بر زمین و غرب آسیا می‌گذارد، به خصوص بر ایران که در منطقه خشک و نیمه خشکی قرار دارد.

وی ادامه داد: ما خودمان نیز بر محیط زیست تاثیر منفی بسیار زیادی می‌گذاریم و در آن دخالت می‌کنیم. چاه‌ های با مجوز و بدون مجوز بسیاری وجود دارد و این برداشت زیاد آب موجب فرونشست زمین می‌شود. این موارد موجب شده که ما با این وضعیت جغرافیایی خطرناک رو به رو باشیم، به‌گونه‌ای که از ۶۴ مورد مخاطره طبیعی که تاکنون در جهان به وقوق پیوسته ۴۴ مورد آن در کشور ما رخ داده است.

محمد حسن نامی تاکید کرد: برای اینکه محیط زیست سالمی برای خودمان و آیندگان فراهم کنیم، در حفظ و توسعه محیط زیست باید تلاش کنیم. بسیاری هنوز اهمیت ارتفاعات البرز و زاگرس در مناسب بودن آب و هوای ایران و غرب آسیا را ممکن است، ندانند. اگر پوشش گیاهی این ارتفاعات که موجب انتقال ابرها به پشت ارتفاعات البرز و بارندگی می‌شود را حفظ نکنیم با مشکل مواجه می‌شویم.

وی افزود: سازمان هواشناسی باید روز به روز از نظر تجهیزات مهم مانند رادارها و بهره‌ برداری از مدرن ‌ترین ماهواره‌ های هواشناسی توسعه یابد و پیشرفت کند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: آنچه که مهم است این است که امروزه هر چه از نظر قدرت، امنیت، آسایش و... نیاز داشته باشیم تنها در کنار علم ممکن است. اگر از نتایج پژوهش‌ های مطرح شده از سوی دانشمندان در همایش ‌ها در عمل استفاده نشود، اقدام مفیدی صورت نخواهد گرفت.

محمد حسن نامی در پایان تصریح کرد: یک سوم جمعیت کشور در تهران ساکن هستند بنابراین ما باید به سمت آمایش سرزمین رویم تا بتوانیم محیط زیست را حفظ کنیم.‌ از همه درخواست داریم که در خصوص مدیریت بحران ما را کمک و راهنمایی کنند. حفظ محیط زیست و توسعه آن نیازمند همکاری است چرا که طبیعت و محیط زیست هر کشور، یک ثروت محسوب می‌شود.

کلید واژه ها: وزارت راه و شهرسازی سازمان مدیریت بحران کشور سازمان هواشناسی کشور پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور محمد حسن نامی


نظر شما :