با حضور رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور؛

مراسم افتتاحیه هفته جهانی فضا در تهران و سراسر کشور برگزار شد

۱۵ مهر ۱۴۰۳ | ۰۸:۴۷ کد : ۸۷۶ اخبـــار پژوهشگاه
مراسم افتتاحیه گرامیداشت هفته جهانی فضا با حضور مهدی رهنما "رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد.
مراسم افتتاحیه هفته جهانی فضا در تهران و سراسر کشور برگزار شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، مراسم افتتاحیه گرامیداشت هفته جهانی فضا با شعار "فضا و تغییر اقلیم" با حضور مسئولان کشوری در سالن آمفی تئاتر پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد.

این مراسم با حضور سید ستار هاشمی "وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات"، حسن سالاریه "رئیس سازمان فضایی ایران"، علی جاویدانه "رئیس سازمان نقشه‌ برداری کشور"، سحر تاج بخش مسلمان "رئیس سازمان هواشناسی کشور"، امیر سرتیپ مجید فخری "رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح" و مهدی رهنما "رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" برگزار شد.

شعار امسال هفته جهانی فضا "فضا و تغییر اقلیم" اعلام شده و عناوین روزهای هفته جهانی فضا به ترتیب جمعه ۱۳ مهر ماه "فضا، زمین و نسل آینده"، شنبه ۱۴ مهر ماه "فضا، هوش مصنوعی و تغییرات اقلیمی"، یکشنبه ۱۵ مهر ماه "ماهواره ‌ها و پایش گازهای گلخانه‌ ای"، دوشنبه ۱۶ مهر ماه "فناوری فضایی و مدیریت مخاطرات طبیعی"، سه ‌شنبه ۱۷ مهر ماه "اقلیم فضا و پایش و فعالیت ‌های خورشیدی"، چهارشنبه ۱۸ مهر ماه "انسان، فناوری فضایی و امنیت غذایی" و پنجشنبه ۱۹ مهر ماه "فناوری فضایی، ابزار پایش الگوهای آب و هوایی" نامگذاری شده است.

طبق برنامه ریزی های بعمل آمده با ستاد سیاستگذاری و برنامه ریزی هفته جهانی فضایی قرار است، با مشارکت پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور نشست های علمی و تخصصی با موضوعات مرتبط با شعار امسال هفته جهانی برگزار شود.

بر این اساس، انجمن علمی دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی شریف نشست علمی و تخصصی ویژه هفته جهانی فضا را در روز شنبه 14 مهر ماه 1403 از ساعت 15 تا 17 با سخنرانی حسن سالاریه "رئیس سازمان فضایی ایران"، مهدی رهنما "رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور"، ساویز صحت کاشانی "عضو هیات علمی و مدیر گروه پژوهشی آلودگی هوا و گردوخاک پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور"، محرم غیاثوند "رئیس گروه فضایی صاایران" و وفا صدقی "مدیر پروژه ماهواره پیام" برگزار می کند.

همچنین، طبق برنامه ریزی صورت گرفته مهدی رهنما "رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" در روز یکشنبه 15 مهر ماه 1403، با حضور در برنامه تلویزیونی چرخ که راس ساعت 19 از شبکه چهار سیما پخش خواهد شد با موضوع "فضا و تغییر اقلیم" به گفت و گو خواهد پرداخت.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نشست علمی و تخصصی هفته جهانی فضا با موضوع "تغییر اقلیم، گردوخاک" را در روز دوشنبه 16 مهر ماه 1403 از ساعت 15 تا 16 با سخنرانی ساویز صحت کاشانی "عضو هیات علمی و مدیر گروه پژوهشی آلودگی هوا و گردوخاک پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" در دست اقدام دارد.

همچنین، وزارت آموزش و پرورش با محوریت مدارس خارج از کشور نشست علمی و تخصصی با موضوع "فناوری فضایی و مدیریت مخاطرات طبیعی" را در روز دوشنبه 16 مهر ماه 1403 از ساعت 18:30 تا 19:30 با سخنرانی مهدی رهنما "رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" برنامه ریزی نموده است.

در ادامه، دانشگاه صنعتی امیرکبیر نشست علمی و تخصصی با موضوع "فضا و تغییرات اقلیمی" را در روز سه شنبه 17 مهر ماه 1403 از ساعت 14 تا 15 با سخنرانی مهدی رهنما "رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" برگزار خواهد نمود.

وزارت آموزش و پرورش با محوریت پژوهش سراهای دانش آموز نشست علمی و تخصصی با موضوع "فناوری فضایی، ابزار پایش الگوهای آب و هوایی" را در روز چهارشنبه 18 مهر ماه 1403 از ساعت 17 تا 18 با سخنرانی مهدی رهنما "رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" برگزار خواهد نمود.

شایان ذکر است، بر اساس قطعنامه ای که در سال ۱۹۹۹ میلادی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد هر سال از ۴ اکتبر (پرتاب نخستین ماهواره ساخت بشر)  تا ۱۰ اکتبر مصادف با ۱۳ تا ۱۹ مهر ماه هفته جهانی فضا نام گذاری شده است.

کلید واژه ها: وزارت راه و شهرسازی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان هواشناسی کشور سازمان فضایی ایران پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور هفته جهانی فضا