توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور؛

تحلیل پیش بینی فصلی بارش کشور از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا نیمه اول مهر ماه سال ۱۴۰۳

۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۸:۳۳ کد : ۴۹۵ اخبـــار پژوهشگاه
تعداد بازدید:۴۷۵
تحلیل پیش بینی فصلی بارش کشور از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا نیمه اول مهر ماه سال ۱۴۰۳

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، جدیدترین نقشه های پیش بینی فصلی بارش کشور بر مبنای نقشه های احتمالاتی توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا نیمه اول مهر ماه سال جاری تولید و ارائه شد.

بر مبنای این گزارش، تحلیل پیش بینی فصلی بارش کشور در این بازه زمانی به تفکیک ماه های میلادی به این صورت است:

نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد 1403 (می 2024):

میانگین بارش در یک ‌سوم شمالی کشور، زاگرس میانی و مناطقی از شمال‌ غرب 5 تا 20 میلیمتر بیش از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال خواهد بود. بیشترین افزایش برای دو سوی کوه های البرز و زاگرس میانی پیش‌ بینی شده است. احتمال وقوع بارش بیش از نرمال در سواحل جنوبی و مناطق محدودی از شرق کشور کمتر از 35 درصد، در بخش ‌هایی از البرز غربی بیش از 65 درصد و برای سایر مناطق 35 تا 65 درصد خواهد بود.

نیمه خرداد تا نیمه تیر 1403 (ژوئن 2024):

میانگین بارش کشور در محدوده نرمال پیش‌ بینی شده است. احتمال وقوع بارش بیش از نرمال در اغلب مناطق کشور، به جز شمال‌ غرب و مناطق پراکنده‌ در سطح کشور، کمتر از 35 درصد است. انتظار می ‌رود بارش ‌های مونسونی جنوب ‌شرق کشور در محدوده نرمال با گرایش به بیش از نرمال باشد.

نیمه تیر تا نیمه مرداد 1403 (ژوئیه 2024):

میانگین بارش در جنوب‌ شرق کشور بیشتر از نرمال، شمال ‌غرب کمتر از نرمال و سایر مناطق کشور در محدوده نرمال یا بی‌ بارش خواهند بود. احتمال وقوع بارش بیش از نرمال در اغلب مناطق کمتر از 35 درصد و تنها برای شمال و جنوب ‌شرق کشور بین 35 تا 65 درصد برآورد می ‌شود.

نیمه مرداد تا نیمه شهریور 1403 (اوت 2024):

الگوی بارشی در این ماه مشابه ماه قبل است. بارش مونسونی در جنوب ‌شرق کشور در محدوده نرمال تا بیشتر از آن پیش‌ بینی می‌شود.

نیمه شهریور تا نیمه مهر 1403 (سپتامبر 2024):

میانگین بارش کشور در سواحل خزر و بخش ‌هایی از شمال ‌غرب گرایش به کمتر از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال خواهد بود. بارش در جنوب ‌شرق گرایش به بیشتر از نرمال دارد.

احتمال وقوع بارش فراتر از نرمال (فصلی):

بر اساس تعداد دفعات (بدون لحاظ مقدار بارش) پیش ‌بینی ‌های‌ بارش فراتر از نرمال حاصل از 51 بار اجرای مدل موسوم به GloSea5، احتمال وقوع بارش بیش از نرمال در مقیاس فصلی (سه ماهه) از نیمه اردیبهشت تا نیمه تیر (MJJ) در اغلب مناطق کشور 35 تا 65 درصد و در برخی مناطق از جنوب ‌شرق کشور 65 تا 100 درصد خواهد بود. همچنین، از نیمه تیر تا شهریور (JAS) احتمال وقوع بارش فراتر از نرمال در جنوب، جنوب ‌شرق و نوار شمالی کشور 35 تا 65 درصد و برای سایر مناطق کمتر از 35 درصد مورد انتظار است.

شایان ذکر است، درستی گزارش پیش‌ بینی فصلی بارش و دمای هوای کشور بین 65 تا 70 درصد بوده و در ماه‌ های گرم درستی پیش ‌بینی بارش کمتر از ماه‌ های سرد سال است.

کلید واژه ها: وزارت راه و شهرسازی سازمان هواشناسی کشور پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور پیش بینی فصلی بارش


( ۳ )

نظر شما :