توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور؛
پیش بینی فصلی بارش و دمای هوای کشور از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا نیمه اول مهر ماه سال جاری اعلام شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، جدیدترین نقشه های پیش بینی فصلی بارش و دمای هوای کشور بر مبنای نقشه پیش بینی های ماهانه برونداد مدل مرکز پیش بینی های میان مدت اروپا موسوم به SEAS-5.1 توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا نیمه اول مهر ماه سال جاری تولید و ارائه شد.
بر مبنای این گزارش پیش بینی می گردد، میانگین بارش کشور از نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد در محدوده نرمال خواهد بود.
همچنین، از ماه پایانی بهار تا اواخر تابستان، بارش در جنوب شرق بیش از نرمال و در سواحل خزر در محدوده نرمال با گرایش به کمتر از نرمال است.
سایر مناطق کشور مطابق فصل بی بارش هستند. انتظار می رود بارش پاییز کشور، به استثنای سواحل خزر، با تاخیر آغاز شود.
در خصوص دمای هوای کشور نیز انتظار است، دمای هوا از نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان و دو سوی البرز شرقی نرمال و در سایر مناطق نیم تا یک درجه بیش از نرمال باشد.
همچنین، دمای هوا از خرداد تا اواخر تابستان در جنوب شرق کشور در محدوده نرمال، در یک سوم جنوبی کشور و سواحل خزر نیم تا یک درجه بیش از نرمال و در دیگر مناطق 1 تا 2 درجه بیش از نرمال خواهد بود.
بر این اساس، طی چند ماه آینده بیشترین افزایش دما طی نیمه خرداد تا نیمه تیر و کمترین افزایش دما از نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد رخ می دهد.
شایان ذکر است، درستی گزارش پیش بینی فصلی بارش و دمای کشور بین 65 تا 70 درصد بوده و در ماه های گرم درستی پیش بینی بارش کمتر از ماه های سرد سال است.
این گزارش در پایان هر ماه توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور تهیه و تولید میشود.
در این گزارش نقشه های پیش بینی ماهانه بارش و دما بر مبنای تقویم میلادی تهیه میشوند که حدودا بین دو نیمه ماه شمسی قرار می گیرند.
به همین جهت با تولید آخرین گزارش پیش بینی توسط پژوهشگاه مذکور این گزارش به صورت ماهانه بروزرسانی و اطلاع رسانی می شود.
نظر شما :