در کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE مطرح شد؛
تاکید بر ضرورت توسعه سامانه های هشدار سیل نسل چهارم در کشور
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، هشتمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE با رویکرد "برنامه ریزی و طرح ریزی مدیریت شرایط اضطراری و سامانه فرماندهی حوادث" با مشارکت پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور و دیگر نهادهای حاکمیتی و مراکز پژوهشی از روز شنبه ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲ به مدت سه روز در محل دانشگاه تهران شروع به کار کرد.
در پنل تخصصی روز اول که با موضوع مدیریت بحران و شرایط اضطراری برگزار شد، مهدی رهنما "رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" به معرفی سامانه های هشدار سیل از نوع نسل چهارم و ضرورت راه اندازی این سامانه در سطح کشور پرداخت.
رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در خصوص طراحی سامانه مذکور ضمن معرفی سامانه های نسل دوم و سوم هشدار سیل، به طراحی و پیاده سازی سامانه هشدار سیل نسل چهارم به صورت عملیاتی در پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور اشاره نمود و گفت: این سامانه در مرحله ارزیابی فنی و عملکردی توسط سازمان هواشناسی جهانی موسوم به WMO است که پس از تایید توسط این سازمان جهت راه اندازی به سایر سازمان ها و سرویس های هواشناسی عضو WMO توصیه و ارائه خواهد شد.
وی در خصوص کارکرد این سامانه اظهار نمود: در این سامانه داده های ماهواره ای، خروجی مدل های پیش بینی عددی، مشخصات فیزیوگرافی حوضه های آبریز، مشخصات پوشش زمین، رطوبت خاک و ... جفت شده و در نهایت براساس مدل های هیدرولیکی و هیدرولوژی، مقدار روان آب را در نقاط کنترل مشخص برای ۱۲۰ ساعت آینده پیش بینی میکند.
رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور ادامه داد: این سامانه را در فاز یک برای ۱۲ حوزه اصلی کشور و ۵۵۰ نقطه کنترلی که توسط وزارت نیرو به سازمان هواشناسی کشور اعلام شده است طراحی شده است و در حال حاضر در مرکز پیش بینی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور به صورت عملیاتی به عنوان ابزار کمک تصمیم ساز در حال استفاده است.
وی افزود: سامانه های هشدار سیل پیش از این توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور برای کلان شهر تهران و به سفارش سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران طراحی و توسعه داده شده است.
مهدی رهنما همچنین ادامه داد: سابقه طراحی و راه اندازی سامانه های هشدار سیل در پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور به دهه هشتاد شمسی برمیگردد که برای وزارت نیرو در حوضه های آبریز کرخه، کارون، دز، قمرود، شمیل و نیان و ... به صورت عملیاتی پیاده سازی شده است.
نظر شما :