با حضور در پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور صورت گرفت؛
دیدار رئیس فدراسیون کوهنوردی جمهوری اسلامی ایران با رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، در راستای همکاری های متقابل در زمینه تخصصی هواشناسی کوهستان رضا زارعی "رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی جمهوری اسلامی ایران" و کارشناسان این فدراسیون با حضور در این پژوهشگاه با مهدی رهنما "رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" و ابراهیم فتاحی "معاون پژوهشی و فناوری پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" دیدار و گفت و گو نمودند.
در این نشست طرفین در خصوص همکاری های متقابل دو مجموعه در زمینه دسترسی مناسب و ارائه محصولات پیش بینی وضع هوا در مناطق کوهستانی کشور در راستای بهره برداری کاربران تخصصی کوهستان از جمله کوهنوردان و طبیعت گردان و همچنین پایش تغییر شرایط جوی در مناطق کوهستانی گفت و گو و تصمیمات مناسبی اتخاذ نمودند.
در این دیدار مهدی رهنما "رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" ضمن معرفی دستاوردها و سامانه های این پژوهشگاه به ویژه سامانه و برنامه موبایلی پیش بینی نقطه ای وضع هوای کشور عنوان کرد: این نرم افزار پارامترهای مختلف هواشناسی نظیر دمای کمینه، دمای بیشینه، سمت و سرعت باد، بارش، فشار هوا و ... را به کاربران ارائه می نماید.
وی گفت: از لحاظ ارائه پیش بینی های صحیح، سامانه پیش بینی نقطه ای وضع هوا با نمونه های خارجی خود قابل رقابت است که می تواند به عنوان سامانه بومی مورد استفاده قرار بگیرد.
مهدی رهنما در بخشی از صحبت های خود در خصوص همکاری متقابل با فدراسیون کوهنوردی اعلام نمود: مجموعه پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور این آمادگی را دارد به جهت سهولت در صعود کوهنوردان به قله های کشور سامانه تحت وب و برنامه موبایلی (اپلیکیشن) پیش بینی نقطه ای هواشناسی کوهستان را به دو زبان فارسی برای مخاطب داخل و انگلیسی برای مخاطب خارجی و توریست های علاقمند به کوهنوردی طراحی و تولید نماید و در دسترس این ورزشکاران قرار دهد.
رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور افزود: بستر و زمینه برای تعامل و همکاری دو مجموعه فراهم است فقط نیازمند ارائه مشخصات و نقاط مورد نیاز از طرف این فدراسیون هستیم.
در ادامه این نشست، رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به دقت بالای سامانه پیش بینی نقطه ای وضع هوای کشور که توسط این پژوهشگاه طراحی و تولید شده اظهار داشت: در رشته تخصصی کوهنوردی حوادث زیادی داریم و اگر بتوانیم از این نوع دستاوردهای علمی بهره بگیریم شاهد کاهش خطرات و آسیب های جانی و مالی خواهیم بود.
وی در پایان ضمن ابراز رضایت از برنامه موبایلی پیش بینی نقطه ای وضع هوای کشور گفت: این فدراسیون با دارا بودن تعداد کاربر چند هزار نفری مشتاق به صعود کوه های کشور حتما می بایست مجهز به سامانه های پیش بینی نقطه ای مخصوص هواشناسی کوهستان باشد تا به وسیله این نوع از نرم افزارها بتوان در مواقع بحرانی به کمک استقرار تیم های جستجو و نجات در نقاط حساس از خطرات جانی جلوگیری نمود.
شایان ذکر است، در پایان این دیدار طرفین در راستای همکاری متقابل دو مجموعه در زمینه تخصصی هواشناسی کوهستان و تولید برنامه موبایلی هواشناسی کوهستان تفاهم نامه همکاری مشترکی را منعقد نمودند.
نظر شما :