با همکاری پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور صورت گرفت؛

گزارش سازمان جهانی هواشناسی درخصوص وضعیت اقلیمی آسیا در سال ۲۰۲۲ میلادی تهیه و منتشر شد

۰۵ مهر ۱۴۰۲ | ۱۱:۲۷ کد : ۲۱۴ اخبـــار پژوهشگاه
تعداد بازدید:۷۰۹
گزارش سازمان جهانی هواشناسی درخصوص وضعیت اقلیمی آسیا در سال ۲۰۲۲ میلادی تهیه و منتشر شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، مهدی رهنما رئیس این پژوهشگاه از تهیه و نشر گزارش سازمان جهانی هواشناسی((WMO درخصوص وضعیت اقلیمی آسیا در سال 2022 با همکاری پژوهشگران و اعضای هیأت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، خدمات ملی هواشناسی- آبشناسی موسوم به NMHSs و چندین موسسه تحقیقاتی و تعدادی از آژانس ­های وابسته به سازمان ملل متحد و سازمان­ های بین المللی و منطقه ­ای خبر داد.

مهدی رهنما گفت: در تهیه این گزارش نمایندگانی از کشورهای عضو سازمان جهانی هواشناسی از جمله افغانستان، بحرین، چین، هنگ کنگ، هند، جمهوری اسلامی ایران، ژاپن، ماکائو، مغولستان، نپال، عمان، پاکستان، قطر، جمهوری کره، روسیه، عربستان سعودی، سریلانکا، امارات متحده عربی، ویتنام و ازبکستان همکاری داشتند.

وی در ادامه افزود: پژوهشگران و اعضای هیأت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور به عنوان نمایندگانی از کشور جمهوری اسلامی ایران در تهیه این گزارش همکاری نمودند.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور درخصوص موضوع اصلی این گزارش عنوان نمود: این گزارش به بررسی سال 2022 از منظر اثرات تغییر اقلیم و وقوع رخدادهای فرین همچون سیل و خشکسالی و نیز تبیین آسیب­های جانی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی وارده بر بسیاری از مناطق قاره آسیا می­پردازد.

مهدی رهنما ادامه داد: در این گزارش اثرات رخدادهای فرین و اقدامات لازم برای تصمیم­ گیری­ های آگاهانه نسبت به مخاطرات، مورد بحث قرار گرفت و درخصوص تسریع در اجرای اقدامات، از جمله هشدارهای بهنگام برای همه در منطقه تأکید شد.

وی افزود: با توجه به روندهای مربوط به شاخص­های اقلیمی و رخدادهای فرین توصیف شده در این گزارش و افزایش مورد انتظار در فراوانی و شدت آنها در بیشتر مناطق آسیا، واضح است که کشاورزی همچنان متأثر از تغییر اقلیم و رخدادهای فرین اقلیمی خواهد بود؛ این امر بویژه در کشورهایی که بخش کشاورزی اهمیت اقتصادی قابل توجهی دارد، مشهود است. از دیگر موارد تأکید شده در این گزارش می­توان به نقش تاب­آوری سامانه غذایی در میزان مشارکت­ های تعیین ­شده ملی طرف­های توافق پاریس اشاره کرد. از فوریه 2023، بیشترین اولویت انتخاب شده برای سازگاری اقلیم توسط طرفین در منطقه آسیا، کشاورزی و پس از آن آب و بهداشت بوده است.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور افزود: در این گزارش اثرات و بحران­های مرتبط با اقلیم، از جمله تأثیر آنها بر اقتصاد، تعادل سیستم غذایی و تاب آوری در مقابل بلایا در آسیا بررسی و نیز به سرمایه گذاری در خدمات وضع هوا و اقلیم بر اساس شرایط هر منطقه و به دنبال آن صدور هشدارهای بهنگام به منظور آمادگی برای اقدامات سریع به عنوان اولویت تمامی جوامع تأکید شده است.

مهدی رهنما در پایان خاطرنشان کرد: علاقمندان و پژوهشگران می­توانند با مراجعه به تارنمای پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور به نشانی www.rimas.ac.ir به منظور دریافت و مطالعه این گزارش اقدام نمایند.

کلید واژه ها: سازمان جهانی هواشناسی وزارت راه و شهرسازی سازمان هواشناسی کشور پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور وضعیت اقلیم آسیا


( ۱ )

نظر شما :