رئیس سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد؛

پیش‌ بینی ‌های تاثیر محور نیازمند راه ‌اندازی پایگاه داده ملی

۲۱ تیر ۱۴۰۲ | ۱۶:۰۰ کد : ۱۶۳ اخبـــار پژوهشگاه
تعداد بازدید:۶۵۱
پیش‌ بینی ‌های تاثیر محور نیازمند راه ‌اندازی پایگاه داده ملی

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، در نخستین رویداد تخصصی روز جهانی مقابله با توفان های ماسه و گردوخاک که در محل این پژوهشگاه برگزار شد، سحر تاج بخش مسلمان "معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور" با اشاره به شعار سازمان هواشناسی جهانی مبنی بر هشدار سریع برای همه، اظهار کرد: در این راستا دستورالعمل‌ های زیادی از جمله راه ‌اندازی پیش‌بینی ‌های تاثیر محور و راه‌ اندازی سامانه هشدار سریع چند مخاطره‌ای از سوی این سازمان مورد تاکید قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه سازمان هواشناسی هشدارهای خود را به این سمت هدایت کرده، افزود: راه‌ اندازی یک پایگاه داده ملی در سطح کشور برای پیش‌ بینی ‌های تاثیر محور ضروری و حیاتی است.

سحر تاج بخش مسلمان ادامه داد: داده‌ های سازمان هواشناسی مرتبط با وضع هوا و اقلیم است و طی مراودات انجام شده با وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست توانستیم دسترسی ‌هایی به داده‌ها و اطلاعات مرتبط با هیدرولوژی و کیفیت هوا داشته باشیم اما برای راه‌ اندازی پیش ‌بینی ‌های تاثیر محور، دسترسی به داده‌ های مرتبط با سازه‌ های ناپایدار ضروری است تا اگر پیش ‌بینی وزش باد شدید اعلام می‌شود، بدانیم این سازه‌ های ناپایدار با چه مقدار باد و در کدام منطقه ممکن است فرو بریزند، یا اطلاعات مرتبط با موقعیت درختان فرسوده را باید داشته باشیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بخاطر مساله تغییر اقلیم مردم انتظار پیش ‌بینی‌ های دقیق ‌تر نقطه ‌ای دارند و معرفی نقش عوامل اثر گذار بر پدیده‌ ها لازم است تا دستگاه‌ های متولی مدیریت بحران بتوانند اقدامات لازم را برای آن پیش ‌بینی‌ کنند.

رئیس سازمان هواشناسی کشور در ادامه اظهار کرد: اگر بخواهیم یک پیش ‌بینی تاثیر محور داشته باشیم باید تاثیر این گردوخاک را در حوزه بهداشت، سلامت و مدیریت منابع برق و آب بدانیم.

وی با اشاره به عوامل متعدد موثر در رشد فرکانس گردوخاک گفت: باید در سطح ملی و منطقه ‌ای مدیریت جامع برای مقابله با این پدیده داشته باشیم چون تاثیرات اقتصادی و اجتماعی و در حوزه بهداشت و سلامت بسیار زیاد است.

سحر تاج بخش مسلمان در خصوص عوامل علمی مرتبط با تغییر اقلیم که در افزایش گردوخاک موثر است، اظهار کرد: سه عامل افزایش دما، کاهش بارش و افزایش تبخیر و تعرق عوامل اصلی در این پدیده محسوب می‌شوند.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در سطح بین‌ المللی، هیات بین ‌الدول تغییر اقلیم IPCC مسئول پایش جهانی دما، بارش و سایر پدیده‌ های مرتبط با تغییرات اقلیمی است و این وظایف در ۳ کارگروه پیگیری می‌شود که تولید اطلاعات علمی، ارائه روش ‌های سازگاری، آسیب پذیری و مقابله با تغییرات اقلیمی از جمله اقدامات آن‌ هاست.

رئیس سازمان هواشناسی کشور خاطر نشان کرد، از سال ۲۰۲۱ روند تغییرات دما در دنیا افزایش یافته که دخالت ‌های انسان در اتمسفر نقش تاثیرگذار بر افزایش کنونی دما گذاشته و می‌ تواند شرایط بدتر شود.

وی خاطر نشان کرد: مدل ‌های مختلف تغییرات دما در منطقه آسیا ارزیابی شده و نمودارهای تغییرات دما، تغییرات بارش و میزان تبخیر و تعرق در کشور طی ۵۰ سال اخیر نشان می‌دهد روند دما افزایشی، روند بارش‌ به صورت دهه‌ای کاهشی و روند تبخیر و تعریف نیز افزایشی بوده که عامل علمی و توجیه پذیر برای خشک شدن منابع آبی، از بین رفتن رطوبت و ایجاد مراکز گردوخاک در کشور محسوب می‌شود.

رئیس سازمان هواشناسی در پایان تاکید کرد: گسترش پدیده گردوخاک تا جایی پیش رفته که استان گیلان به عنوان مرطوب‌ترین استان کشور نیز به خاطر خشک شدن دریاچه آرال، با پدیده گردوخاک‌ مواجه شده است.

کلید واژه ها: وزارت راه و شهرسازی سازمان هواشناسی کشور پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور سحر تاج بخش مسلمان


نظر شما :