با حضور در پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور؛

دیدار و گفتگو رئیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا سازمان ملل متحد با رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۱:۲۶ کد : ۱۳۸ اخبار پژوهشکده
تعداد بازدید:۱۷۶
دیدار و گفتگو رئیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا سازمان ملل متحد با رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، خانم لتیزیا روسانو "رئیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا (APDIM) سازمان ملل متحد" با حضور در پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور ضمن دیدار و گفتگو با مهدی رهنما رئیس این پژوهشگاه از دستاوردهای علمی و کاربردی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور بازدید نمود.

در این دیدار رئیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا (APDIM) سازمان ملل متحد بر همکاری علمی و پژوهشی بیشتر مجموعه پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در خصوص مخاطرات شن و گردوغبار در منطقه تاکید نمود.

کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه که به اختصار به آن ESCAP می گویند یکی از ۵ کمیسیون منطقه ای شورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد (ECOSOC) می‌باشد. این کمیسیون در راستای افزایش فعالیت‌های اقتصادی در آسیا و شرق دور و همچنین تقویت ارتباطات بین این منطقه و سایر مناطق جهان بر اساس قطعنامه شورای اقتصادی اجتماعی تأسیس شد.

ESCAP دارای ۵ مؤسسه منطقه ای می‌باشد که یکی از آنها شامل APDIM "مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا و بحران" است که دفتر آن در تهران واقع شده است.

در ادامه این بازدید خانم لتیزیا روسانو "رئیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا (APDIM) سازمان ملل متحد" با حضور در ساختمان مرکز رشد و فناوری علوم جو، هواشناسی و هوانوردی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در کارگاه بین المللی مجازی پایش و پیش‌بینی توفان‌های ماسه و گردوخاک با استفاده از تکنیک‌های نوین که در محل این مرکز در حال برگزاری است شرکت و ضمن سخنرانی به ارائه نظرات خود در این خصوص پرداخت.

وی به طرح منطقه ای اقدام در مورد طوفان های شن و گردوغبار در آسیا و اقیانوس آرام اشاره نمود و به عنوان راهکار به مواردی از جمله دامنه و تمرکز حوزه های اولویت دار در سطح منطقه ای و ملی، تعهدات بین دولتی برای مقابله با طوفان های شن و گردوغبار، تاثیر طوفان های شن و گردوغبار بر توسعه پایدار، ارزیابی خطر طوفان های شن و غبار در آسیا و اقیانوس آرام، اهداف عملیاتی و اقدامات توصیه شده خاص تاکید نمود.

شایان ذکر است، کارگاه بین المللی پایش و پیش‌بینی توفان‌های ماسه و گردوخاک با استفاده از تکنیک‌های نوین در روزهای 18 و 19 اردیبهشت 1402 و به صورت مجازی با حضور مدیران و اساتیدی از کشورهای ایران، ترکیه، صربستان، عراق، سوریه، عربستان، امارات متحده عربی، عمان، قطر، یونان، پاکستان، ترکمنستان، قزاقزستان، قرقیزستان و هند توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور با مشارکت سازمان هواشناسی در مرکز رشد و فناوری علوم جو، هواشناسی و هوانوردی این پژوهشگاه برگزار شد.

کلید واژه ها: وزارت راه و شهرسازی سازمان هواشناسی کشور پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور


نظر شما :